DÔLEŽITÉ INFORMÁCIE A POKYNY PRED ADOPCIOU

Ak si chcete od nás adoptovať zvieratko, prosím, prečítajte si vopred tieto pokyny. Odpovedzte si na uvedené otázky. V prípade akýchkoľvek otázok, obráťte sa na nás.

Skôr ako si psíka vyberiete, zodpovedzte si prosím na tieto otázky

1. Súhlasí so zaobstaraním si psíka celá rodina?
2. Máte vždy niekoho „druhého“ /príbuzný, známy/, kto vám psíka vyvenčí a postará sa v čase vašej neprítomnosti napr. dovolenky, hospitalizácie?
3. Budete schopný a hlavne ochotný tráviť denne aspoň 1-2 hodiny na prechádzkach so svojim psíkom?
4. Ste si istý, že Vy ani vaši partneri nie sú chorobne čistotní a nenahnevá Vás každá smietka na koberci? Nie je niekto v rodine alergický na srsť?
5. Uvedomujete si, že psík tiež potrebuje čas, aby sa v novom domove zabýval, zvykol si na nové pravidlá, nových ľudí, „prispôsobil hygienu“?
6. Psie krmivo a veterinár niečo stojí, počítate s tým?
7. Máte finančné rezervy, ktoré Vám umožnia poskytnúť psovi v prípade vážnejšieho ochorenia zodpovedajúcu liečbu?

Odporúčania pred adopciou

Keď ste rozhodnutý urobiť tak závažné rozhodnutie ako je osvojenie psíka, je vhodné poradiť sa s pracovníkom útulku, o akého psíka máte záujem, či potrebujete pokojného/gaučového/ psíka, či verného strážcu, alebo nezdolného a odvážneho partnera, radi Vám poradíme. Ďalej vrelo odporúčame niekoľkokrát prísť v čase otváracích hodín do útulku, a zobrať si psíka na prechádzku alebo do výbehu, aby ste zistili, či Vám vyhovuje jeho správanie, veľkosť a celková povaha.

Dotazník pre záujemcu o adopciu psíka

Pred adopciou psíka je potrebné vyplniť dotazník, na základe ktorého môžeme lepšie poznať podmienky, ktoré konkrétnemu psíkovi ponúkate. Dotazník môžete vyplniť aj online.

Čo potrebujete k adopcií psíka?

Ak ste si kladne odpovedali na predchádzajúce dôležité informácie a otázky ohľadom nového člena rodiny, budete potrebovať:
1. občiansky preukaz
2. adopčný poplatok za psíka podľa dohody (cena zahŕňa: odblšenie, odčervenie, očkovanie, kastrácia psíka)
3. obojok a vodítko, príp. náhubok, pokiaľ pôjdete MHD. Ak nemáte, môžete si kúpiť aj u nás.

Čo získate?

Verného kamaráta – člena rodiny, ktorý vám bude prejavovať svoju vďačnosť za záchranu každý deň a to je na nezaplatenie.

Ľudia, ktorí si osvoja psíka od nás, budú oslobodení od dane za psa v meste Trenčín.

Osvojenie psíka sú povinní oznámiť na úrade.

Adopčnú zmluvu si môžete prečítať tu

Platná od: 15.12.2018