KRMIVO

Chcete psíkom naplniť misky a potešiť ich mlsné jazýčky? Určite Vám nepovedia nie – teda haf-haf.

Potešia sa akýmkoľvek pamlskom, ktoré možno kúpiť v akomkoľvek chovprodukte, príp. piškótkam, konzerviam, salámke, cestovinkám. Čo sa týka granúl, nemá význam kupovať veľa a lacných, lepšie je menej a kvalitnejšie. Vyskúšanú máme značku BRIT (modrá rada, príp. ešte kvalitnejšie biela rada) alebo EMINENT, či iné a kvalitnejšie granulky. Neradi dávame psíkom granulky s logom obchodných domov, psíkovia majú dosť často tráviace problémy, rýchlo priberajú alebo to dokonca nejedia vôbec.

Ak nám chcete zakúpiť krmivo, je dobré to pomiešať. Vhodné je vziať aj nejakú konzervu, ktorú miešame so suchými granulami. Niekedy tam primiešame aj salámu. Salámu alebo konzervu potrebujeme aj na podávanie liekov psíkom (ak je to potrebné). Príp. môžete pridať aj niečo máličko pre šteniatka. Niekedy prijmeme v útulku aj najmenšie šteniatka a stane sa, že im v tom okamihu nemáme čo dať, lebo máme granulky iba pre veľkých psíkov.

Granulky môžete priniesť k nám do útulku osobne alebo existujú stránky na internete, kde môžete zakúpiť krmivo a zaslať do útulku ako DARCA. Zoznam krmiva, doplnkov či veterinárnych prípravkov nájdete tu: ZOZNAM ŽELANÍ A PRIANÍ.

Viac na tému vhodného krmiva si môžete pozrieť na tomto videu POZERAŤ.

MATERIÁLNA POMOC

K starostlivosti o psíkov netreba zabudnúť aj na hygienu a čistenie. Psíkom denne umývame a dezinfikujeme koterce, misky, podľa potreby aj búdy a spotrebujeme veľké množstvo čistiacich prostriedkov ako napr. Jar, kuchynské utierky, hubky na riad, rukavice, vrecia na odpad a pod. Spotrebujeme aj dezinfekčné prostriedky ako je Savo, Virkon S a pod.

V zime použijeme aj staré deky, malé koberčeky, prikrývky (nie perie či satén), malé matrace (kockového tvaru).

Ak by ste nám chceli pomôcť aj týmto spôsobom, budeme určite veľmi radi a pred tým, ako sa rozhodnete takto pomôcť, napíšte nám vopred a dohodneme sa.

ĎAKUJEME